- Autor: havrankova
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hrách | 70 |
Zelí bílé kysané | 70 |
Česnek | 2 |
Kečup | 10 |
Eidam 20 % průměr | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1284 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 3,
Sacharidy (g): 47,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Nabobtnalý hrách mírně osolíme a vaříme do měkka. Uvařený hrách scedíme a propláchneme studenou vodou. Zelí necháme okapat a překrájíme na menší kousky, Protlak zředěný vodou nalijeme na hrách a dochutíme česnekem utřeným se špetkou soli a pepřem. Pořádně vše promícháme a dáme do vymazané a vysypané strouhankou zapékací mísy. Hrách překryjeme zakysaným zelím. Vše rovnoměrně posypeme sýrem a zapečeme v troubě asi 25 min při teplotě 180 C dokud se sýr neroztavý a nezezlátne.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.